Triumph TR3

stephan-louis-nu7rYadPWqI-unsplash

Triumph TR3

Motoren, er zijn er ontzettend veel en in dit artikel gaan we het hier over hebben. We gaan het hebben over een specifieke serie, namelijk de Triumph TR3

Naast het produceren van motoren heeft het bedrijf zich in de jaren 30 van de twintigste eeuw ook gefocust op het produceren van sportieve auto’s. De Triumph TR serie staat voor Triumph Roadster. De serie bestaat uit acht modellen die worden genummerd van 1 t/m 6 met TR ervoor. De 7 & 8 modellen zijn nieuwere concepten maar zijn wel bedoeld om de TR-lijn voort te zetten. In de jaren 30 had Triumph een goede reputatie opgebouwd met het produceren van sportieve auto’s. Deze reputatie werd na de Tweede Wereldoorlog bevestigd. Het merk heeft toen twee aantrekkelijke en goed verkopende Roadster op de markt gebracht.

Het uiterlijk

In de jaren 50 kon het bedrijf niet meer concurreren met andere sportwagen producenten. Het bedrijf begon met het produceren van een prototype: de TRX. Echter was het geen succes en heeft het niet geleid tot meerdere producties. Bij het produceren van een ander prototype werd er gekeken naar de mogelijkheden voor een kleine goedkope sportwagen. Dit leidde tot een auto waarbij wel Triumph onderdelen werden gebruikt om de kostprijs zo laag mogelijk te houden. Dit resulteerde in een aardig succes, want de modellen worden vandaag de dag nog verkocht en zijn onder velen nog erg populair.

De Triumph TR3 is dus ontzettend populair. Echter zijn er nog meer Triumph motoren die zeer geliefd zijn. Mocht jij hier meer over te weten willen komen, neem dan eens een kijkje in een ander artikel op onze website. We hebben namelijk ook een artikel geschreven over Triumph motoren in het algemeen. In dit artikel vind je nog meer leuke en leerzame informatie. Mocht jij dit artikel willen gaan lezen, dan wensen wij jou erg veel leesplezier. Bij vragen kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

jusdevoyage-LUMyuq8cQZA-unsplash

MEER ARTIKELEN

Triumph motoren

Motor onderhoud

Dealers